Delovanje sušilca rok

Prvi sušilec rok znamke Mitsubishi Electric je dobil svoj dizajn leta 1992, na trg pa je bil lansiran leta 1993. Verzija, ki je dosegljiva v Evropi zdaj, je že osma generacija v razvoju. Med inštalaterji je postal najbolj priljubljen zaradi svoje tehnične elegance, med kupci zaradi nizkih stroškov in zanesljivosti, med uporabniki pa zaradi svoje praktičnosti, hitrosti, higiene in inovativnega dizajna. Jet towel veliko pripomore k bolj zelenem okolju, saj se izognemo uporabi papirnatih brisačk, in občutno zmanjšamo porabo energije, ki je neprimerljiva z drugimi sorodnimi napravami.

susilci-rok-delovanje

Jet Towel je originalni zračni sušilec za roke, zasnovan in izdelan s strani Mitsubishi Electric. Prva naprava Jet Towel je bila oblikovana leta 1992 in je predstavljena na Japonskem leta 1993 in deluje tako, da proizvaja dva izpiha zraka ki odstranita vodo z rok, podobno kot pri čiščenju oken, ko z brisalcem z enim potegom potisnemo vodo s površine okna. Ta metoda sušenja je veliko hitrejša kot bolj običajna metoda izparevanja, ki jo uporabljajo običajni sušilci rok z vročim izpihom zraka. V 20 letih je bila naprava Jet Towel izpopolnjena tako, da dosega današnji razvoj potreb uporabnikov.

Povprečen čas sušenja se začne pri 9 sekundah.

Jet towel je produkt večletnega razvoja in ima dokazano zgodovino uspeha z vseh strani sveta. V tem času je Mitsubishi izpopolnil obliko zračnega sušilca tako, da dosega optimalno hitrost, energetsko učinkovitost in udobje za uporabnika. Sedanji model je že 8. Generacija.
 
 Pošlji povpraševanje

 

 


Koncept

Sušilec rok Jet Towel dela veliko hitreje od običajnih naprav ki uporabljajo topel zrak za sušenje, saj odstrani vodo iz rok v 9 sekundah. Nova močnejša šoba, nameščena z napredno jet-stream tehnologijo nadzora, rešuje problem medsebojne motnje hrupa med zračnima tokoma. Hrup je znatno zmanjšan na samo 58dB. Močnejše šobe pihajo tudi dvojni tok zraka pri 288 km/h na uporabnikove roke za celovito rešitev sušenja.
 

 


 

Kako deluje?

Jet Towel vsebuje senzorje za prepoznavanje premika in ko so roke pravilno vstavljene, senzor vklopi zračni tok. Ker roke počasi umikamo iz naprave nam zrak potisne vodo iz njih. Vse kapljice vode se ujamejo v napravi, tako da stene in tla kopalnice niso poškropljene, s tem pa se izognemo širjenju mikrobov in zagotovimo čisto in varno okolje v kopalnici.

Senzorji v napravi so dovolj občutljivi da prepoznajo konice naših prstov ko jih umikamo iz naprave tako, da se naprava nemudoma ugasne in ne deluje dalj časa kot je potrebno s tem pa se zmanjša poraba energije.

Hitrost izpiha zraka na Jet Towel napravi je približno 98-106 metrov na sekundo.
 

Oblika in funkcije

Jet Towel je bil zasnovan za spodbujanje in izboljšanje higiene, hkrati pa za zmanjšanje stroškov energije in delovanja v sanitarijah. Uporablja napredno tehnologijo motorja in optimalno zasnovo pretoka zraka, kar zagotavlja nizko porabo energije in zato nižje stroške delovanja. Jet Towel potrebuje minimalno vzdrževanje in zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Najnovejši Jet Towel sušilec za roke ponuja optimizirano hitrost in učinkovitost tako, da je najbolj okolju prijazen sušilnik za roke na voljo danes.

Trenutno obstajata dve vrsti modelov, z grelcem in brez, prvi model je na voljo v beli barvi, drugi pa je na voljo v beli, črni in srebrni barvi. Rrazličica modela z vgrajenim grelcem je primerna za okolja z nižjo zunanjo temperaturo, prav tako pa je koristen za kraje s sezonskimi temperaturnimi spremembami (tj. v zimskih mesecih), saj ima grelec možnost vklopa in izklopa.

Jet Towel je najtišji sušilec rok na voljo, in z glasnostjo 58 decibelov ne presega glasnosti pogovorne jakosti.
 

Brez dotika

Za uporabo sušilca za roke Jet Towel, ni potrebnega nikakršnega kontakta s površinami, saj se vklopi ko senzor zazna da ste vstavili roke in izklopi ko roke odstranimo.

Jet Towel je izdelan z materiali, ki vsebujejo antimikrobne snovi in preprečujejo rast bakterij. Silver Ion tehnologija za antimikrobno in antibakterijsko delovanje preprečuje pojav bakterij na notranjih in zunanjih površinah, ki bi jih lahko prinesla voda iz rok, ki se nabere pri sušenju. Bolnišnice in vlade pogosto uporabljajo to zmes saj ustavi bakterije pri takojšnjem stiku. Ta material preprečuje da se bakterije prenašajo na druge površine in da rastejo in se širijo.
 

Okolju pirjazen

  • Naprava Jet Towel brez grelca porabi samo 550 vatov energije v delovanju, kar je manj kot 80% konvencionalnih sušilcev rok s toplim z rakom.
  • Jet Towel ponuja nizke stroške delovanja.
  • Jet Towel zmanjšuje porabo naravnih virov in kopičenje odpadkov, tj. papirnate brisače.
  • Nizka raven hrupa – samo 58 decibelov.

 


 

Video predstavitev sušilca rok

 

 

 

 Pošlji povpraševanje